10 Mayıs 2009 Pazar




  • Tanımadığınız insanlara kendiniz ya da herhangi birisi hakkında kişisel bilgi vermeyin; kişisel bilgiler şunları içerir: ad-soyadı, e-posta ya da posta adresi, telefon numarası, kredi kartı numaraları, hobiler, ilgi alanları vb.

  • Genel ilgi alanlarına hitap eden sohbet odalarını ziyaret etmeyin. Belli ilgi alanlarına yönelik siteleri ziyaret edin.
    Anne-babalar ya da öğretmenler siteleri önceden gözden geçirmeli ve uygun siteleri belirten bir listeyi duvara asmalıdır. İsterseniz, uygunsuz malzemenin önlenebileceği kontrol sistemlerini nasıl elde edebileceğinizi servis sağlayıcınıza sorun. Bununla birlikte, bu kararı alırken çocuklara bilgi verin, çünkü çocuklar bir şeyin “yasak” olduğunu hissederlerse önlerindeki bütün engelleri aşmada son derece ustadır. Yeterli ölçüde yakın bir iletişimle, birbirinizin yargılarına güvenmeyi öğrenebilirsiniz.

Uzmanlardan Kapalı Devre Konusunda Öneriler



  • Siteleri önceden gözden geçirin ve ödevle ilgili olanlarını seçin ya da yükleyin. Evde, anne-balar çocuklarının konuyla ilgili siteleri seçme sürecine yardımcı olabilirler.
    İlkokul çağındaki çocuklar için önceden seçilmiş sitelerle web kullanımının taklidini sunabilecek yazılımlara yatırım yapmayı düşünün; çocuklar gerçekten internette olmasalar bile, yaşayacakları deneyim aslında aynıdır.

  • Verimli bir arama yürütmeleri için öğrencilerin iyi sorular sormasına yardımcı olun ve konunun sınırlarını daraltmak için bir iki ilgili sözcükte (betimleyiciler) karar kılın.

  • Okulunuzun olanağı varsa, bütün sınıfa kapalı devre araştırma becerilerini göstermenin en etkili yolu geniş bir tepegöz gösterimidir.

  • Farklı arama motorlarında kullanılan çeşitli mantık sistemlerini araştırın ve deneyin. Ana ve bağlı fikirleri belirme ve sınıflandırma becerilerinden yararlanma yoluyla bu faaliyet gelişmekte olan zihinler için iyi bir egzersiz olur. Dosyaları sınıflandırma ve her farklı konu için bir klasör oluşturma da sınıflandırmayı ve kesin dil kullanımını öğretebilir.

  • Çocukların yalnızca resimlere bakıp geçmediklerinden, sözcükleri okuduklarından emin olun. Ziyaret edilen sitelerin hangileri olduğunu sorun ve her sitenin değerine ilişkin eleştirel bir görüş isteyin. Metin malzemesinde olduğu gibi, kaynakların belgelenmesinde ısrar edin.

  • Mevcut telif hakları yasalarını izleyin ve uygun kaynak göndermesi konusundaki beklentilerinizi belirtin.

  • Çocuklara uygunsuz e-posta göndermenin tehlikelerinden söz edin. Bir Missouri lisesinden iki erkek öğrenci bir sabah Beyaz Saray’daki başkana tehdit dolu mesaj göndermiş ve aynı gün öğleden sonra Gizli Servis tarafından gözaltına alınmışlardı.
    Çocuklara “yabancılarla konuşurken dikkatli ol” kuralının denetimsiz siberuzayda da geçerli olduğunu öğretin.

11 yorum:

OKUL ÖNCESİ dedi ki...

EKLEYEN: Goncaqül Taşkıran

OKUL ÖNCESİ dedi ki...

bu site bizim için çok iyi oldu .birbirimizden farklı konularda bilgi alışverişinde bulunabilicez.umarım hepimize faydalıolur
zuhal coşkun

OKUL ÖNCESİ dedi ki...

merhaba arkadaşlar bu bizim ilk sitemiz umarım bu siteyi amacımıza uygun kullanırız.Görüşmek üzere...


ESMA DOĞANALP

OKUL ÖNCESİ dedi ki...

okul öncesinin önem kazandığı şu günlerde sizde bu siteyi hazırlayarak bir katkda bulunmuş oldunuz. emeğiniz için teşekkür ederim saliha özel

OKUL ÖNCESİ dedi ki...

Merhaba arkadaşlar,
artık bizim de bilgi paylaşımında bulunacağımız ve sesimizi duyuracağımız bir sitemiz var.umarım herşey çok güzel olur

OKUL ÖNCESİ dedi ki...

merhaba arkadaşlar,
artık bizim de bilgi paylaşımında bulunabileceğimiz vesesimizi duyu
rabileceğimizbir sitemiz var
zine....

OKUL ÖNCESİ dedi ki...

bize bu sitenin kurumunda yardımcı olan suat hocamıza teşekkür ediyorum. Bu siteyi diğer alan arkadaşlarımızla güzelleştirelim.
meral bulut

OKUL ÖNCESİ dedi ki...

bir okul öncesi öğretmenliği öğrencisi olarak böyle bir site hzırlanmasına çok sevindim emeği geçen herkese teşekkür etmeyi kendime bir borç bilirim.teşekkür ederim bahar cenan

OKUL ÖNCESİ dedi ki...

ule bu bizim eski odev değilmi insan biraz ciddi olur bee

OKUL ÖNCESİ dedi ki...

hocam onlar yalan soyluyor yok paylaşacaklarmış
bilgileri

OKUL ÖNCESİ dedi ki...

ne mutlu size artık bir bilgi paylaşım siteniz var eeee şimdi ne olacak üstelik s..... hocanın adını kullanmışlar